De negen BN'ers die voor een nieuw SBS-programma bij een inheemse stam in Afrika vertoefden, zijn voor de gek gehouden. Voor Welkom bij de Kamara's, dat eerder bekend stond als Jungle Vips, werden acteurs aan de stamleden toegevoegd. Dat maakte SBS zondag bekend. Onder anderen Sylvia Geersen, Christina Curry en Mariska van Kolck vertrokken voor Welkom bij de Kamara's naar Namibië. De BN'ers kregen de opdracht bijna drie weken lang deel te nemen aan de gewoonten en rituelen van de Kamara-stam. De BN'ers wisten echter niet dat aan de stam zes acteurs zijn toegevoegd en dat alle rituelen verzonnen zijn.
Voor het programma, dat SBS omschrijft als 'de grootste open cameragrap op de Nederlandse televisie', werd de kennis en kunde van de Damara's gebruikt. Voor het realityprogramma werd de stam omgedoopt tot Kamara's.
In Welkom bij de Kamara's, dat vanaf zaterdag 26 oktober wordt uitgezonden, volgt de kijker het avontuur in Afrika vanuit verschillende perspectieven. Niet alleen de BN'ers vertellen over hun belevingen, ook de echte stam en de acteurs doen hun verhaal.