Consumenten die door een computerfout gratis een vlucht konden boeken bij United Airlines, hoeven daar geen geld op toe te leggen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij liet vrijdag (lokale tijd) weten dat de vliegtickets gewoon gebruikt kunnen worden. Dat meldde de BBC zaterdag.
,,We hebben de fout onderzocht en onder deze specifieke omstandigheden hebben we besloten dat we de tickets accepteren'', twitterde de luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen nog geen idee hoe groot de strop is.
Reizigers konden afgelopen week hun voordeel doen met de fout in het online boekingssysteem van de luchtvaartmaatschappij. Vluchten waar doorgaans een prijskaartje aan hangt van vele honderden dollars, konden plots voor kleine bedragen worden geboekt. Sommige tickets waren zelfs helemaal gratis.
Toen de luchtvaartmaatschappij de fout ontdekte, werd de boekingssite direct uit de lucht gehaald. Reizigers konden een tijdlang alleen telefonisch tickets bestellen. Over de oorzaak van het computerprobleem is nog niets bekendgemaakt.