Op internet is een verhaal opgedoken van een motoragent in Rotterdam waarin de botheid van sommige automobilisten te lezen is. De motoragent beschrijft in zijn verhaal hoe hij de ouders van een stervend kind door de file leidde zodat zij bij een ernstig ongeval afscheid van hun kind konden nemen dat hierbij betrokken raakte. De woorden die de ouders en de agent naar hun hoofd geslingerd kregen van automobilisten gingen alle perken te buiten volgens de agent. De motoragent kreeg de opdracht om de familie met spoed op te halen die zich op dat moment 15 kilometer voor het ongeval bevond. Op het moment dat de motoragent de familieleden over de snelweg leidt krijgen zij een storm van scheldwoorden over zich heen geworpen.
Een automobilist die aan het keren was stapte uit zijn auto en gaf de motoragent en de familieleden de volle laag, volgens hem deed de politie niks aan de lange file. "Ik had helemaal geen zin en tijd om de discussie aan te gaan en sommeerde hem onmiddellijk zijn voertuig weg te halen zodat wij erlangs konden", aldus de motoragent. In de eerste instantie weigerde de automobilist weg te gaan en wou weten waarom het voertuig de motoragent wel mocht volgen en of het toevallig familie was van de motoragent die hij dan op die manier voorbij de file kon krijgen. De uitspraken van de automobilist waren op dat moment zeer ongewenst en ver beneden peil.
Op de plaats van het ongeluk volgt volgens de motoragent een hartverscheurend tafereel, "wat er op dat moment gebeurde vergeet ik mijn hele leven niet meer". De ouders van het kind namen afscheid van hun kind dat op dat moment nog goed aanspreekbaar was, maar na de bevrijding zou het kind komen te overlijden. Na aankomst in het ziekenhuis overleed het slachtoffertje aan zijn verwondingen. Brigadier Piet Kats hoopt dat mensen door zijn verhaal na gaan denken en voortaan een tweede keer nadenken voordat ze oordelen over de handelingen van hulpverleners. "Ik denk dat die zeurende mensen, als ze dit geweten hadden spijt hadden van hun commentaar.
Via Twitter laat Piet Kats weten sprakeloos te zijn, dat het verhaal zoveel gelezen zou worden had de brigadier nooit verwacht. Om het hele verhaal van Piet Kats te lezen, klik hier