Facebook heeft excuses aangeboden aan de familie van Rehtaeh Parsons, nadat een foto van het overleden meisje wasopgedoken in een reclame voor een dating-site. Rehtaeh pleegde zelfmoord omdat ze online werd gepest.
De 17-jarige Canadese werd online lastiggevallen na een verkrachting, twee jaar geleden. Vier jongens vergrepen zich aan haar toen ze te veel had gedronken tijdens een feestje. Foto's van het incident werden op internet gezet.
Rehtaeh werd daarna constant lastiggevallen, onder andere via Facebook. Dat leidde uiteindelijk afgelopen april tot haar zelfmoord. Daarmee ontstond in Canada veel ophef over de zaak. Tegen twee verdachten loopt momenteel een rechtszaak.
De foto van Rehtaeh dook dinsdag op in een advertentie. "Vind de liefde in Canada! Ontmoet meisjes en vrouwen voor vriendschap, afspraken of een relatie", stond er bij de afbeelding.
"Dit is walgelijk", reageerde de vader van Rehtaeh. "Dit is mijn dochter en ze hebben er een contactadvertentie van gemaakt. Wat moet ik daarop zeggen?"
Facebook noemt voorval "bijzonder onfortuinlijk". "Dit is een grove schending van ons advertentiebeleid. We hebben de advertentie verwijderd en het bedrijf mag niet meer bij ons adverteren."
Het relatiebureau was niet bereikbaar voor commentaar. Zelfs de website was inmiddels offline gehaald. De gewraakte advertentie