In 2002 vestigde K. zich als man in Delden, maar na een aantal chirurgische ingrepen presenteert Zuster Helena zich nu als non. De non met een eng verleden zou deze week op agressieve wijze aan deuren gebeld hebben in Albergen. Het houdt vooral de Albergse jongeren erg bezig op Facebook en Twitter.
Een bericht op Facebook meldt dat Zuster Helena heeft toegeslagen aan de deur. "Ze kwam aan de deur, maar vanwege haar enge uiterlijk (zwarte haren lange, zwarte jurk, agressieve blik) deden we niet open. Dit accepteerde ze niet waarna ze dringend zei dat ze wel achterom liep. Dit is gelukkig niet gebeurd." Zuster Helena lijkt een non die op een ietwat agressieve manier het geloof wil verspreiden.
Het verhaal gaat dat Zuster Helena vast heeft gezeten in 2008 omdat ze een jongetje van dertien achtervolgde en bedreigde met een stalen pijp. In de rechtszaak bleek dat dit niet het enige jongetje was dat ze achtervolgd had.
De politie kreeg maar één melding, maar toch speelt het erg onder de jongeren. Ze zijn bang voor de 'losgeslagen, agressieve non'. Op Twitter zijn mensen bang. "die zuster Helena loopt hier kats rond. Man, wie komt me ff beschermen?" en "Nu ga ik iets leuks kijken zodat ik Zuster Helena vergeet hopelijk."
Volgens de politie is Zuster Helena helemaal niet zo gevaarlijk. Bovendien schijnt het verhaal over haar verleden niet te kloppen en wordt het verhaal ontzettend opgeblazen, aldus de politie.