Binnenkort naar de dierentuin? Dan kun je maar beter geen shirt met dierenprints aantrekken. Het zou de dieren flink van slag brengen, stellen dierenverzorgers.

Bij het Britse wildlifepark Chessington World of Adventures kom je niet meer naar binnen als je een tijgerprinttopje aan hebt. Reden: door de prints raken de dieren volgens de verzorgers flink van de leg. Ze zouden in paniek wegrennen of er zelfs agressief van worden, meldt The Guardian.
Kan een geel-zwarte print een tijger echt agressief maken en wordt een leeuw bang van een hak met leeuwenprint? Volgens Joke Priester van safaripark Beekse Bergen is dit een broodje aap-verhaal. "Leeuwen weten heel goed het verschil tussen een mens in kleding met een zebraprint of een echte zebra. Dat zien ze en dat ruiken ze. Dit verhaal is onzin. Het is vooral een leuke pr-stunt."
Het zal volgens Joke Priester de pinguins dus een worst wezen als een bezoeker in pinguinpak naar de dierentuin komt. In tegenstelling tot kleding, kan ons gedrag wel invloed hebben op dieren. Kijk bijvoorbeeld uit met gapen, waarschuwt Priester. "Voor ons is lachen naar apen een vrolijke emotie. Maar apen zien het ontbloten van tanden als uitdagend gedrag en kunnen daar agressief op reageren."