Mocht je het eind oktober door drukte en stress even gehad hebben dan kun je op 1 november je hart ophalen bij de Noorse televisie. Die dag zenden zij het wereldrecord breien uit via de zender NRK. Het programma duurt een uur of 5. Voorafgaand is er een 4 uur durende documentaire te zien over hoe wol tot een trui wordt verwerkt. De documentaire begint bij het scheren van het schaap.
Het huidige record onafgebroken breien staat op 4 uur en 50 minuten. Noorwegen hoopt natuurlijk het record te verbeteren. Op dit moment is Australië recordhouder.
De Noorse televisie zendt vaker live ‘gewone dingen’ live op televisie uit over . “Het is een gewoon televisieprogramma,” zegt producent Rune Moeklebust. “Het is alleen erg traag, al zullen de kandidaten zo snel mogelijk breien.”
Eerder werd ook geëxperimenteerd met lange, trage programma’s. Zo was er al een lang programma over het vissen op zalm (10 uur) en een 5 dagen durend live programma vanaf een cruiseschip. Een ander programma was een verslag van een vuur dat na een uur of 8 vanzelf uitging. Daarnaast was er nog het verslag van een 10 uur durende treinreis van Oslo naar Bergen.