Een bronzen beeld van de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti heeft op een veiling door Sotheby's in New York woensdagavond vijftig miljoen dollar (bijna 37 miljoen euro) opgeleverd. De verkoop van het beeld was een van de hoogtepunten van een veiling van impressionistische en moderne kunst. Concurrent Christie's veilde het werk in 2010 voor ongeveer hetzelfde bedrag.
De buste is een beeltenis van de broer van Giacometti . Het is getiteld Grande TÍte Mince en is ruim zestig centimeter hoog. Een schilderij van Pablo Picasso ging voor 39,9 miljoen dollar onder de hamer en een ander werk van de Spaanse kunstenaar werd verkocht voor 31 miljoen dollar. In totaal bracht de veiling 290,2 miljoen dollar op.

Het veilinghuis Christie's in New York hield eerder deze week een driedaagse veiling van impressionisten en moderne kunst, die in totaal ruim 293 miljoen opbracht. Voor het metalen modelbeeld TÍte van Picasso werd onder het minimumbedrag geboden, waardoor het beeld niet werd verkocht.

De rijke Chinese zakenman Wang Jianlin bood echter ruim boven het minimumbedrag voor een schilderij van Picasso. Christie's schatte het werk getiteld Claude en Paloma tussen de negen en twaalf miljoen dollar, maar Wang legde namens zijn bedrijf volgens diverse media 28,2 miljoen dollar neer. Foto