In de Amerikaanse stad Colorado Springs heeft een verdachte van aanrandingen gezegd dat niet hij maar zijn tweelingbroer de dader is.
Door DNA-onderzoek is Aaron Lucas naar voren gekomen in een onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij de afgelopen jaren elf minderjarige meisjes in zijn auto heeft gesleurd en heeft aangerand.
Aaron Lucas houdt vol dat hij onschuldig is en dat zijn eeneiige tweelingbroer Brian Frederick Lucas de echte dader is. Van eeneiige tweelingen is het DNA identiek. De rechter in Colorado Springs denkt dat het mogelijk is dat de broer verantwoordelijk is en heeft Brian Frederick opgeroepen om voor de rechtbank te verschijnen.
Het is voor het eerst in de VS dat een rechtszaak zo'n wending heeft gekregen.

Een jurist van de Universiteit van Denver bevestigt dat. Hoogleraar Karen Steinhauser herinnert zich alleen zo'n zaak in de bekende Amerikaanse tv-serie Law and Order. "I have never seen it, ever."

Er wordt nu nader onderzoek gedaan. Op 26 november moet broer Brian Frederick Lucas in de rechtbank tekst en uitleg geven waarna de rechter zal beoordelen wie van de twee de echte aanrander is.