Een groep van ongeveer 12 Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs staat al een week lang op een parkeerplaats langs de A58 tussen Rozendaal en Breda. Hun werkgever kan geen benzine meer betalen en zelf hebben ze al 2 maanden geen loon meer gehad, meldt FNV Bondgenoten.

De Bulgaren zijn de dupe van een ingewikkelde schijnconstructie, weet een woordvoerder van de vakbond. Ze hebben hun contract in Nederland getekend en rijden op Nederlandse vrachtwagens, maar voor een Bulgaars bedrijf. Het in Roosendaal gevestigde bedrijf Yetim Group zou echter verantwoordelijk zijn voor de lonen en benzinekosten.
Volgens de zegsman van de vakbond is de baas van het Bulgaarse bedrijf maandagmorgen naar parkeerplaats Mastpolder gekomen om een oplossing te zoeken. "Daar is hij ook 2 uur lang gehoord door de inspectie." Tot een oplossing kwam het echter niet.

De directeur van Yetim Group zegt hij niets met de kwestie te maken heeft. "Ik heb geen flauw idee waar het over gaat. De chauffeurs hebben geen contract bij mij. Ik verhuur alleen de vrachtwagens." Naar eigen zeggen hebben de truckers een contract bij het Bulgaarse Netloch. "Die beweert dat deze mensen helemaal geen loonachterstand hebben."