Voetballer Sam Sodje sloeg een tegenstander tijdens een wedstrijd onder de gordel, kreeg een rode kaart, en ving daar zeventigduizend pond voor. Dat ging zo: Filmpje
Vorige maand kwam al naar buiten dat spelers in de lagere regionen van het Engelse clubvoetbal betrokken waren bij matchfixing. Maar bovenstaande Sam Sodje speelde tot begin dit jaar voor Portsmouth.
Die club speelde in 2010 nog in de Premier League, de Engelse Eredivisie. Tijdens bovenstaand incident speelde de ploeg in de League One.
Dat weten we dankzij de Engelse krant The Sun. Een van hun verslaggevers ging undercover (mÚt camera) en sprak meerdere 'fixers'. Een van hen was Sam Sodje. Hij zegt wedstrijden op alle Engelse voetbalniveau's te kunnen be´nvloeden.
Sam vertelde de verslaggever dat hij ook voor andere voetballers - op alle niveau's - wel eens wat regelde. Zo zei hij dat hij een speler in het Championship, het tweede niveau, zover kreeg een vroege gele kaart te pakken in ruil voor dertigduizend pond.
De Engelse politie start nu samen met de Engelse voetbalbond en de gokautoriteit een tweede onderzoek naar matchfixing in hun voetbalcompetities. Vorige maand werden er voor het eerst zes voetballers gearresteerd in een onderzoek naar omkoping.