Een Amerikaanse vrouw ontdekte pas in april van dit jaar dat haar kind al jaren geleden bij een terreuraanslag is omgekomen.
De vrouw had haar kind meteen na zijn geboorte afgestaan. Toen zij naar hem op zoek ging, vond ze zijn naam op de passagierslijst van PanAm-vlucht 103; het vliegtuig dat 25 jaar geleden neerstortte bij het Schotse Lockerbie, zei ze tegen de BBC.
Carol King-Eckersley was 19 toen zij ongewenst zwanger raakte. Haar vader was hoofd van een middelbare school. Om zijn goede naam niet in diskrediet te brengen, besloot ze het kind af te staan.
Het jongetje, Kenneth, werd in een ziekenhuis geboren. Zij zag hem voor het laatst bij het huis van haar zus. De advocaat die de adoptie had geregeld kwam hem daar ophalen.
King kende de naam van de adoptieouders, Bisset, maar hield zich jarenlang aan de belofte om niet naar hem op zoek te gaan. Ze trouwde, maar kon zelf geen kinderen meer krijgen. Ze adopteerde de zoon die haar man uit een eerdere relatie had gekregen.
Kenneth Bisset groeide op bij zijn adoptieouders. Hij kon goed leren en zat volgens zijn vrienden vol humor. Hij studeerde aan Cornell University, een van de beste universiteiten ter wereld, in de Amerikaanse staat New York.
In 1988 studeerde hij tijdelijk in Londen. Aan het eind van dat jaar zou hij terugvliegen naar de VS, maar hij stelde dat een paar dagen uit, omdat zijn vrienden een feest hadden georganiseerd omdat hij 21 werd.
Op 21 december ging hij aan boord van het toestel dat hem van Londen naar New York zou brengen. Boven Lockebie ontplofte een bom. 270 mensen kwamen om.
Carol King-Eckersley verloor haar man in 2012. Om over het verdriet heen te komen, ging zij op zoek naar het kind dat zij had afgestaan.
Zoekend op internet ontdekte ze zijn naam tussen die van de andere slachtoffers van de Lockerbie-aanslag. "Ik vond hem en verloor hem op dezelfde dag", zegt ze tegen de BBC.
Graag wilde ze meer weten over het leven dat Kenneth had geleid. Bij de adoptie-ouders kon zij niet terecht. Die waren al jaren dood.
In oktober bezocht ze een herdenkingsavond voor de Amerikaanse studenten die bij Lockerbie om het leven kwamen. Daar trof ze ook vrienden van Kenneth, die met hem gestudeerd hadden. "Het was een geweldig gevoel om door hen opgenomen te worden", zegt ze.