Twee jaar na haar dood bezorgt een Amerikaanse vrouw haar gezin een onvergetelijke kerst. Met hulp van een radiostation legt ze haar nabestaanden nog één keer in de watten.
Brenda Schmitz schreef twee jaar geleden, net voor haar dood, een brief aan een lokaal radiostation in Des Moines, in de staat Iowa. Het station laat al jaren kerstwensen van luisteraars uitkomen en Brenda was een fan van het programma. Zij overleed aan baarmoederkanker en liet vier zonen achter.
Ze vroeg een vriend voor haar dood de brief pas te sturen als haar man David opnieuw zou gaan trouwen. Hij verloofde zich afgelopen zomer met iemand anders.
Het station nodigde David gisteren als verrassing uit. Een presentator las de brief uit 2011 voor. Daarin stonden drie wensen. De eerste: "Verwen de nieuwe vrouw van mijn man. Dat verdient ze, als stiefmoeder van al mijn jongens. Maak haar aan het lachen."
Daarnaast vroeg Brenda om een "magische reis" voor haar familie. En tot slot wenste ze alle artsen die haar in het ziekenhuis hadden behandeld een uitgebreid avondje uit toe.
Het radiostation heeft alle wensen gehonoreerd, met hulp van een paar lokale sponsors. Zo mocht de familie een week naar Disneyland.
Een hevig geëmotioneerde David zei dat hij niet verbaasd was over de actie van zijn overleden vrouw. "Ze was zo'n goede vrouw."
"Ook hebben we de afgelopen anderhalf jaar veel tekenen gekregen dat ze nog bij ons is. Haar favoriete liedje was 'Over the rainbow' van Israel Ka'ano Kamakawiwo'ole. Dat zong ze altijd met de kleinste. Er was al vijf weken geen druppel regen gevallen, maar op de dag dat Brenda stierf stond er 's morgens een regenboog."