De burgemeester van Liverpool eist excuses van zijn ambtsgenoot in Londen voor een opmerking over The Beatles.

Boris Johnson, burgemeester van Londen, zei in december, tijdens een bijeenkomst op de London School of Economics, dat het succes van de beroemde band vooral te danken is aan de Britse hoofdstad.

"Ze mogen dan uit Liverpool komen; hun albums hebben ze in Londen opgenomen. De stad Londen heeft ze uiteindelijk bekendheid over de hele wereld gebracht", zei Johnson.
"Dit is meer dan belachelijk. Hier zal hij zich voor moeten excuseren", reageerde Joe Anderson, burgemeester van Liverpool. "Typisch Tory-geneuzel", voegde hij eraan toe. Daarmee doelt hij op de Conservatieven, de grote politieke tegenstrevers van de Labour-partij van Anderson.

"En als er dan toch een stad is die na Liverpool verantwoordelijk is voor het succes van The Beatles, dan is het Hamburg", ging Anderson verder. De legendarische popformatie gaf in de beginjaren regelmatig optredens in de Noord-Duitse stad.

The Beatles werden in 1960 opgericht in Liverpool. De formatie was ontstaan uit de band The Quarrymen, waarmee John Lennon in de jaren 50 al enige nummers gemaakt had.
De eerste plaat van The Beatles kwam uit in 1963 en was opgenomen in de bekende Abbey Road Studios in Londen. Bijna alle singles en langspeelplaten werden sindsdien opgenomen in Londen.