In Nieuw-Zeeland is geschokt gereageerd op een video van een negenjarig jongetje dat stomdronken rondhangt bij een skatepark. Inwoners van het land willen dat de jeugdzorg zich ontfermt over de jongen.
Dat meldt de Nieuw-Zeelandse tv-zender TVNZ. Het filmpje stond op het YouTube-kanaal van een skater. Op de video is te zien hoe de filmer een blikje met een mixdrankje afpakt van de jongen, die nauwelijks op zijn eigen benen kan staan. Het jongetje zegt dat hij die dag al 18 blikjes bier en mixdrankjes had gedronken.
Volgens een organisatie die alchohol- en drugsverslaving bestrijdt is het filmpje afschuwelijk. De organisatie roept de politie op om degenen die de jongen drank hebben gegeven op te pakken.
Alcoholmisbruik is een groot probleem onder jongeren in Nieuw-Zeeland. Volgens de recentste cijfers heeft 80 procent van de jongeren in het land onder de 15 jaar wel eens gedronken. Bijna n op de vijf van de jongeren die drinken, loopt het risico om probleemdrinker te worden. En op de acht jongeren die drinken, drinkt minimaal n keer per week zes drankjes of meer op een avond. Filmpje