Een supermarkt in het gehucht Waspik blijkt ernstige vrees te koesteren voor de verhoogde drankleeftijd. Carina Boll, moeder van een tien maanden oud menneke, werd woensdagmiddag wegens de wetswijziging door een overijverige kassamiep gehinderd in het aanschaffen van blikjes bier.
"Zijn die blikjes bier voor uzelf of voor uw zoontje van 10 maanden?", vroeg het meisje achter de kassa de moeder. Het kostte Boll grote inspanningen om het gele vocht toch te mogen kopen, schrijft BN/DeStem.
"Ik kreeg van de caissière te horen dat ze die niet aan mij mocht verkopen. ‘U heeft een minderjarige bij u, u zou het voor hem kunnen kopen’, wees ze naar mijn zoontje. Nou het enige wat Rein drinkt is toch echt alleen melk en water!", aldus de verontwaardigde Waspikse.
De bedrijfsleider van de Plus te Waspik moest lachen toen hij van het incident vernam. "Is dat zo? Ja, dat gaat wel erg ver. Maar de nieuwe regels verplichten ons nou eenmaal om iedereen die een minderjarige bij zich heeft te vragen voor wie de alcohol gekocht wordt. Dat zijn de regels, het overtreden kan je een boete opleveren van 1.300 euro. Daar zitten wij niet op te wachten."