Olifanten, apen en leeuwen. De PvdA in Waterland zet de dieren in hun campagnefilmpje neer als kiezers. "Jongens, we mogen gaan stemmen", zegt een rondrennende baviaan. "Ik ga voor de PvdA!"

Het lijkt een imitatie van het programma Animal Crackers, waarin ingesproken stemmetjes onder natuurbeelden worden gemonteerd.

In de openingsscène van het campagnefilmpje, dat is opgenomen in een dierentuin, is een olifant te zien. Met een lange uithaal zegt het dier: "Gemeenteraadsverkiezingen!"

De bavianen rennen enthousiast rond en met nagesynchroniseerde stemmetjes roepen ze dat ze gaan stemmen op de PvdA. "Die zijn heel goed in het milieubeleid, bijvoorbeeld, hè."

De giraffe weet zelfs al welke PvdA'er zijn voorkeur krijgt en ook de pelikaan stemt op een 'héle sociale vrouw'. Conclusie van de dieren: "Ja, we gaan de PvdA doen."

De PvdA-lijsttrekker Bert Schalkwijk - de favoriet van de giraffe - licht het filmpje toe bij RTV Noord-Holland. "Dit is nog maar het begin. Er komt nog veel meer."
Het is niet het eerste opmerkelijke campagnefilmpje. Klik hier voor andere opvallende, grappige spotjes van lokale partijen.
Filmpje