Een paar weken geleden kwam de dakloze hond Snuffles in het nieuws. Voor de viervoeter werd een nieuw baasje gezocht omdat hij door niemand gewenst was. Vooral zijn twee neuzen, die hij afzonderlijk van elkaar kan bewegen, vielen kennelijk niet in de smaak bij zijn oude eigenaar. Nadat de oproep online verscheen, meldden zich tientallen hondenliefhebbers voor Snuffles en inmiddels is er een geschikt baasje gevonden.
Snuffles – een Mechelse herder – verhuist binnenkort naar East Lothian in Schotland. “We hebben wel 40 berichtjes gehad en nog eens twintig e-mails van mensen die Snuffles dolgraag een onderdak hadden willen bieden. Zelfs Amerikanen en Zuid-Afrikanen wilden hun huis openstellen voor hem”, zegt Pamela Jackson van Dogs Trust.
Uiteindelijk hebben de medewerkers van een asiel in Glasgow in de buurt een nieuw huis gevonden. Nadat zijn nieuwe baasje een wandeling met hem had gemaakt, waren ze bij de opvang er zeker van dat Snuffles goed terecht zou gaan komen. “Snuffles en zijn nieuwe baasje waren meteen dikke maatjes. Zijn nieuwe baas zei meteen dat Snuffles perfect was en dat de hond alles was dat hij zocht in het leven.”
Foto