Het lot van een neergeschoten kat heeft de gemoederen in Canada flink beziggehouden. De organisatie die zich ontfermde over het diertje, ontving meer dan 15.000 dollar (bijna 10.000 euro) aan donaties.

De kat Joe werd onlangs 17 keer in zijn kop geschoten en voor dood achtergelaten in de Canadese stad Sarnia. Een voorbijganger vond de zwaargewonde kat en bracht hem naar een dierenopvang. Daarna ging het snel: landelijke media pikten het verhaal op en duizenden dollars aan donaties voor Joe stroomden binnen; veel meer dan nodig was voor de operatie.

Een aantal boze burgers loofde zelfs een beloning uit voor de gouden tip in de zaak. Of iemand zich daardoor liet verleiden tot klikken is niet bekend, maar de politie zei door tips op het spoor van de vermoedelijke dader te zijn gezet. Deze week leidde dat tot een arrestatie: een 19-jarige man moet zich verantwoorden voor dierenmishandeling en het bezit van drugs.

Een woordvoerder van de politie verbaasde zich over de ophef over de kat: ”Deze zaak kreeg zowel nationale als internationale aandacht”, zei de politieman. De politie kreeg zelfs telefoontjes van mensen die hun bezorgdheid over Joe wilden uitspreken. Voor hem liep de zaak overigens goed af: de kat lijkt te herstellen van zijn verwondingen.