Zoals zo veel trotse ouders zette Tara Taylor een foto van haar dochtertje op Facebook. Die onschuldige post zorgde ervoor dat er een ernstige ziekte werd opgespoord bij haar dochter.
Op de portretfoto is een rare glans te zien in het oog van de driejarige Rylee uit de Amerikaanse stad Memphis. Twee Facebookvrienden zeiden tegen Tara dat het verstandig zou zijn om met haar dochtertje naar een arts te gaan. Volgens zou de glans in het oog kunnen wijzen op een zeldzame aandoening.
"Ze zeiden: Het is vast niks, waarschijnlijk de belichting, maar het oog van je dochter glanst en dat moet je laten nakijken door een arts. Het kan wijzen op een oogaandoening", vertelt Tara.
Ze ging met haar dochter naar een kinderarts die haar doorverwees naar een oogarts. Rylee bleek de ziekte van Coats te hebben, een zeldzame oogaandoening die tot blindheid kan leiden.
De behandelend arts benadrukt dat het goed is dat Tara snel met haar dochter langskwam. Bij de ziekte van Coats is het erg belangrijk dat het zo vroeg mogelijk wordt vastgesteld, want dan kan het goed worden behandeld.
“Het grote probleem met kinderen is dat ze niet zeggen: Mama, ik kan niet zien uit mijn rechteroog.” Vaak wordt de ziekte pas geconstateerd als het zicht uit beide ogen verdwijnt.
Moeder Tara had geen idee over het afnemende zicht van haar kind. Integendeel, het kind zat niet vlak voor de televisie en liep tijdens gymles zonder problemen op de evenwichtsbalk.
Tara is blij dat de ziekte snel werd vastgesteld bij haar dochter. Ze is haar Facebookvrienden zeer dankbaar.
Foto