Dennis Hbner (23) had zich helemaal voorbereid op de 10 kilometer afgelopen zondag. Maar tijdens zijn loop ontdekte hij dat de 10 kilometer toch langer was dan hij dacht toen bleek dat hij per ongeluk bij de Rotterdam Marathon was beland.
Zonder te trainen toch maar mooi de Marathon van Rotterdam uitgelopen in een kleine vijf uur. Dennis is trots, maar kan de komende dagen door de spierpijn niet meer lopen.
Het kwam niet in Hbner op om te stoppen toen hij erachter kwam dat hij de verkeerde afstand aan het lopen was. "Ik wilde mijn vrienden niet onder ogen komen met het verhaal dat ik verkeerd was gestart en daarom was gestopt."
Hoe kun je als deelnemer van de 10 kilometerloop nou opeens bij de marathonlopers terecht komen? In principe staat het altijd goed en duidelijk aangegeven waar de 10 kilometerlopers gescheiden zijn van de marathonlopers. Zij starten namelijk achter de marathonlopers en pas nadat de marathonlopers al 10 minuten vertrokken zijn.

Afgelopen zondag ging het helaas iets anders. De 10 kilometerlopers vertrokken geen 10 minuten, maar 25 minuten na de marathonlopers. "Een vriendin en ik arriveerden te laat op de Coolsingel. De eerste mensen waren al een kwartier weg. Ik stapte het parcours op, zodat ik in elk geval onderweg was", meldt Hbner. Die in alle verwarring dus niet meekreeg dat de 10 kilometerlopers nog helemaal niet gestart waren.
Na twee kilometer begon er bij Hbner iets te dagen. "Hier klopt iets niet", dacht hij toen iedereen om hem heen met 'Rotterdam 14' op hun shirt liepen en hij met '10 km'. Toch besloot hij de race waar hij per ongeluk aan begon uit te lopen. "Ik vroeg een EHBO'er of ik mocht doorlopen. Hij vond het goed, al zou mijn tijd niet meetellen in het klassement."

Omdat Hbner officieel niet meedeed met de marathon, komt zijn tijd niet in de officile uitslag voor. Maar de medaille is voor Hbner meer dan genoeg."Het kan raar lopen. Ik had het voorzichtige plan dit over 4 jaar pas te doen."