Dat liefde zwaar kan zijn, soms zelfs letterlijk te zwaar, bleek in Parijs toen een metalen rooster met liefdessloten van de Pont des Arts was gevallen. De brug werd direct afgesloten. Sinds een jaar of 5 hangen verliefde stelletjes hier een slotje aan het hek en gooien de sleutels in de Seine als symbool van hun duurzame liefde.
Volgens de Franse media raakte niemand gewond toen het hek met de duizenden liefdesslotjes naar beneden kwam. Nadat de onder het gewicht van de slotjes bezweken hekken tijdelijk waren vervangen door houten afzettingen ging de voetgangersbrug, die ter hoogte van museum het Louvre de Seine overbrugt, weer open.
Bij het gemeentebestuur van Parijs liggen de sloten al langer zwaar op de maag omdat ze de brug zouden ontsieren. Sinds de eerste slotjes in 2008 aan de brug werden gehangen is de volledige brug over een afstand van 150 meter volgehangen. Er wordt gezocht naar alternatieven, maar voorlopig blijven acties en maatregelen uit, ook al omdat dit toeristen af zou kunnen schrikken. Veel stelletjes komen immers niet voor niets naar de ‘Stad der liefde’, die ze bezegelen met een slotje.