"De poepburgemeester" wordt hij inmiddels genoemd. Burgemeester Kneier van de Amerikaanse stad San Marino heeft zijn nieuwe bijnaam te danken aan zijn buurman Phillip Lao. Die publiceerde beveiligingsbeelden waarop te zien is hoe Kneier hondenpoep op zijn tuinpad gooit.
Lao zag het plastic zakje met hondenpoep 's avonds op zijn tuinpad liggen. Toen hij de beelden van zijn bewakingscamera bekeek, zag hij hoe de burgemeester een paar uur eerder langsliep en het zakje nonchalant op Lao's erf gooide.
De betrapte burgemeester heeft zijn excuses aangeboden en noemt het een "foute actie". Kneier zegt dat hij het zakje op straat vond en het daar niet wilde achterlaten.
Maar buurman Lao is niet overtuigd. Hij heeft het over een wraakactie van de burgemeester. Hij zou Lao willen terugpakken voor zijn verzet tegen een hondenuitlaatplaats in de buurt.
"Hij denkt dat hij er zomaar mee wegkomt. Maar ik ga achter hem aan", zegt Lao. "Ik heb een advocaat gebeld en overweeg aangifte te doen van intimidatie."
Filmpje