Een dronken vrouw met een gestolen python om haar nek is met haar auto een brandweerkazerne in het Amerikaanse Albany binnengereden.

De vrouw knalde eerst op een ander voertuig en vloog vervolgens met haar auto de brandweerkazerne binnen. Twee brandweerwagens zijn flink beschadigd.

"We hoorden een harde knal en twee seconden later een nog hardere", vertelt Steven Waldon van het New Hyde Park brandweerkorps tegen nieuwszender NBC. "Toen we aankwamen bij haar auto, zagen we dat er een kleine python om haar nek hing." Ambulancepersoneel bevrijdde de vrouw van de slang, die ze vlak voor het incident had gestolen in een dierenwinkel. "Heel raar. Je verwacht niet dat iemand gaat rijden met een slang om zijn nek", aldus de eigenaar van de winkel.

De vrouw had bij haar aanhouding waterige ogen. Ze rook naar alcohol en kon moeilijk uit haar woorden komen. Verder had ze ook nog softdrugs bij zich.

Ze wilde geen bloedonderzoek ondergaan in het ziekenhuis. De vrouw zal worden vervolgd voor roekeloos gedrag en rijden onder invloed.

Zij raakte lichtgewond bij het ongeluk, de slang bleef ongedeerd.