In een poging om oude bruggen in het centrum van Parijs te beschermen start de stad de campagne No love locks, liefde zonder sloten. De 'cité de l'amour' wil hiermee de strijd aangaan met de wildgroei aan hangsloten die verliefde stelletjes aan de bruggen hangen.

Verliefde stelletjes worden aangemoedigd om een 'selfie' op sociale media, zoals Twitter, te zetten met de hashtag #lovewithoutlocks. De foto kan ook op een speciaal opgerichte website worden geplaatst. Op de bruggen komen posters te hangen om de koppeltjes op de actie te wijzen.
Aan de Parijse bruggen worden al jaren hangsloten gehangen. Door het gewicht van al die sloten kwam in juni al een metalen rooster naar beneden van de Pont des Arts, een van de bruggen over de rivier de Seine. De gemeente haalde na het incident een deel van de sloten weg van de brug en verzocht toeristen om geen nieuwe sloten meer op te hangen.

Angst voor een boete hoeven stelletjes die worden betrapt op het ophangen van een hangslotje niet te hebben. De gemeente wil niet te hard optreden tegen toeristen.