Een Amerikaanse advocate hangt een schorsing van een halfjaar boven het hoofd omdat ze reclame maakt met plaatjes van celebrity's waar ze zichzelf in heeft gefotoshopt.

Zo is de advocate, Svitlana Sangary, op haar website te zien in het gezelschap van de presidenten Bill Clinton en Barack Obama en acteurs als Morgan Freeman en Jamie Foxx. 'Verwarrende, bedrieglijke en misleidende' plaatjes, oordeelde een rechter in de staat CaliforniŽ, waar Sangary's kantoor is gevestigd.

Sangary wilde niet echt meewerken aan het gerechtelijk vooronderzoek, meldt de rechtbank. Op een verzoek om meer informatie reageerde ze met een 16 pagina's tellend document waarvan de inhoud 'weinig tot niets' te maken bleek te hebben met wat haar ten laste wordt gelegd. De gewraakte foto's zijn ook nog steeds te zien op de publiciteitspagina van haar website.

De sinds 2004 actieve advocate lijkt niet bepaald een topper in haar vak. CliŽnten maken haar in online recensies uit voor onder meer oplichter en boef en omschrijven haar als incompetent. Ze zou bezwaarschriften bij de rechtbank te laat indienen, gebrekkig reageren op gerechtelijke verzoeken en in ruil daarvoor torenhoge facturen naar haar cliŽnten sturen.

Sangary heeft tot nu toe niet willen reageren op de kwestie.
Foto's