Veel amateur-fotografen droomden vrijdag dat ze met hun kunstwerkjes van de bloedmaan wereldberoemd zouden worden. Anita van Voorst uit Hengelo is het daadwerkelijk gelukt: haar mooie compositie werd tot aan Amerika gedeeld.

Anita werd tijdens het fotograferen nog gehinderd door de wolken: "Niet alles kunnen meepakken door cirrus bewolking", schrijft ze onder de foto die ze op Twitter plaatste.

Haar bloedmaan-tweet is inmiddels 4.500 keer geliked en bijna 1.000 keer geretweet: "Ik krijg zelfs reacties uit Amerika," vertelt ze aan RTV Oost.

De compositie van de bloedmaan was een experiment vertelt Anita: "Iedereen maakt al een gewone foto, ik wilde het anders doen. Helaas mis ik het begin door de bewolking, maar die trok gelukkig weg."

De mooie foto's kwamen Anita niet zomaar aanwaaien Met een statief, een intervalmeter en haar spiegelreflex-camera beklom ze vrijdag de uitkijktoren in Hengelo. "Vanwege het mooie uitzicht op het oosten."

Om de vijf minuten maakt ze vervolgens een foto van de opkomst van de maan. Door de bewolking is de maan na opkomst niet te zien.

Van Voorst is het hele weekend druk geweest met de reacties op haar Tweet. "In Amerika was de verduistering niet te zien omdat het nog licht was, dus krijg ik daar zelfs bedankjes vandaan voor de mooie foto."
Foto