Omdat een Amerikaanse moeder bang was dat haar kinderen zouden veranderen in ‘heksen’, heeft ze besloten de ‘Harry Potter’ boeken te herschrijven. Haar versie genaamd ‘Hogwarts School of Prayer en Miracles’ verscheen vorige maand op een website en heeft al aardig wat kritiek te verduren gekregen.
Als je wil dat je kinderen niet in heksen veranderen door ‘Harry Potter’-boeken te lezen, dan is dit verhaal iets voor jou, schrijft Grace Ann in de inleiding. ‘Dit verhaal bevat alle avontuur van de J.K. Rowling-boeken, maar zal je kinderen niet van het rechte pad afbrengen.’
Het verhaal vindt nu niet meer plaats in een fantasiewereld, maar gewoon in de Verenigde staten. Ook is Voldemort geen tovenaar meer, maar een congreslid bij de Amerikaanse overheid. Hij is nog wel een slechterik, want hij probeert te voorkomen dat mensen hun geloof vrij kunnen beoefenen. Harry’s tante Petunia is een atheďst die gelooft in de slechte dingen zoals verjaardagen en de evolutietheorie. Schoolhoofd Albus Perkamentus gaat nu door het leven als Reverend (dominee).

Ben je nou ontzettend benieuwd geworden over haar versie van ‘Harry Potter’. Op deze website zijn de 8 hoofdstukken volledig te lezen.