Sinds 1913 werden bij de Britse Silverton-familie zestien kinderen geboren. Dat is niet zo bijzonder. Maar het waren allemaal jongens. Nu kon voor het eerst in een eeuw eindelijk een babykamer roze worden geschilderd.

De familie kende al een Vick, een John, een Ronnie en nog een Vick, een Peter, een Roy, een David, een Christopher, een Jeremy, een Oscar, een Harry en nog vijf neefjes. Maar nu is er een Poppy.

De kans op zoveel mannelijke nazaten is 1 op 10.000, becijferde de Britse krant The Mirror. Daarom wilde de vader, Jeremy, ook niet geloven toen zijn vriendin zei dat ze dacht dat ze een meisje zou krijgen. "Ik dacht dat het bijgeloof was, omdat Danielle zo graag een meisje wilde." Hij had de babykamer al blauw geschilderd. Maar na een echo kon hij roze verfblikken gaan halen: het bleek toch echt een meisje te zijn.

De Silvertons denken dat Poppy enorm verwend zal worden, als enige meisje van de familie. "Onze twee andere kinderen, Oscar en Harry, vinden het nu nog heel leuk. Zij zullen pas het verschil zien als ze straks niet met tractors wil spelen."