Een jongetje uit groep drie heeft onwillekeurig meer dan honderdduizend moeders vertederd. Zijn juffrouw zette een fotootje online van een leesoefening, waarop haar leerling een origineel antwoord gaf. De vraag luidde: wat mis je in deze reeks: n, twee, drie, vijf, zes. Ik mis MAMA, vulde het ventje in.

De foto ging vervolgens als een lopend vuurtje over internet. Welke mama zou net smelten waren de ontroerde reacties. Ik heb het natuurlijk niet fout gerekend. Ik heb er een bloemetje naast getekend, reageert de juf lachend.

Er zit volgens haar geen diepere boodschap in het antwoord van de jongen. Het is een vrolijk kind met heel zorgzame ouders. Er is niks met hem aan de hand. Zijn ouders hebben er heel hard om moeten lachen, vertelt ze. Oftewel: het jongetje is creatief, beslist niet zielig, zoals sommige bezorgde lezers dachten.

De juf: Ik had het berichtje geplaatst met het idee: kijk allemaal eens hoe leuk mijn werk is. Zijn antwoord was super schattig. Dat vonden kennelijk meer mensen, Overigens zit het tekstbegrip van de leerling wel snor, zegt ze geruststellend. En hij kan ook allang tot tien tellen.
Foto