Nabestaanden van de Britse oma Lesley Emerson keken raar op toen zij weer sms'jes begon te versturen.

De 58-jarige vrouw, die in 2011 was overleden aan darmkanker, was begraven met een mobiele telefoon in haar kist. De oma was gek op het sturen van sms'jes, daarom hadden haar nabestaanden een toestel meegegeven in haar graf, meldt de tabloid Mirror.

Lesleys kleindochter Sheri en andere nabestaanden bleven na het overlijden van de oma tekstberichtjes sturen. Dat hielp hen bij het verwerken van het verdriet. Na drie jaar begon de oma ineens met het antwoorden van de sms'jes. Zo kreeg Sheri een berichtje waarin stond: "Ik waak over jou, en alles komt goed. Je moet alleen even volhouden."
Die berichtjes kwamen niet vanuit het hiernamaals, maar van de nieuwe eigenaar van het telefoonnummer van de oma. Die dacht dat alle sms'jes van Lesleys nabestaanden grappen waren van vrienden en besloot ze passend antwoord te geven.

De nabestaanden kregen de schrik van hun leven. "Was oma nog in leven? Had iemand haar telefoon uit haar graf gestolen?", vroeg Sheri zich af. Inmiddels is het raadsel opgelost. De familie van Lesley heeft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat het telefoonnummer van de overleden oma nooit meer in gebruik komt.