Een 65-jarige man uit het noorden van de Amerikaanse staat CaliforniŽ is door een zwarte beer opgegeten nadat hij een hartaanval had gekregen.

Marion Lee Williams ging water halen bij een bron op zo'n 100 meter van zijn huis, toen hij onderweg een hartaanval kreeg en overleed. Dat schrijft de Los Angeles Times. Volgens de krant leefde de man in zijn eentje in een caravan en had hij weinig contact met anderen.

Daardoor merkte dagenlang niemand dat de man weg was. Pas toen zijn vrienden hem misten en op zoek gingen, vonden ze de overblijfselen van zijn lichaam. Die lagen in een grot.

Uit een reconstructie van wat er is gebeurd, blijkt dat de beer - die vlak bij het water leefde - waarschijnlijk het lijk van Williams heeft geroken. Hij sleepte de man mee naar de grot, scheurde zijn kleren en halsketting van zijn lijf en at hem op.

Andere Amerikaanse media schrijven dat het lichaam van de man voor 85 procent was opgegeten toen het werd gevonden. Hij kon aan de hand van vingerafdrukken, tandgegevens en stukjes van zijn kleding worden geÔdentificeerd. Waarschijnlijk heeft de beer meerdere dagen van het lichaam gegeten.

Autoriteiten in het gebied hebben nog naar de beer gezocht, maar ze hebben hem niet kunnen vinden. De lijkschouwer gelooft ook niet dat de beer echt een gevaar vormt voor nog levende mensen. "Hij deed gewoon wat beren doen."