Het Spaanse modelabel Mango heeft excuses aangeboden voor een overhemd met een print die doet denken aan het logo van de SS, de paramilitaire organisatie van de nazi’s.

Dat meldt de Daily Mail.

Het witte overhemd is voorzien van tal van kleine zwarte bliksemschichten die als twee druppels water lijken op de zogenaamde Siegrune, die gedurende de nazitijd in Duitsland werd gebruikt als symbool voor de gevreesde SS.

Op Twitter deden de afgelopen tijd tal van mensen hun beklag over het overhemd. Mango heeft nu excuses aangeboden voor het overhemd en zegt dat de opschudding over de bliksemschichten het gevolg is van ‘een ongelukkige associatie’.

Volgens de modeketen is het overhemd onderdeel van een collectie met verschillende prints, waaronder onder meer hartjes, stippen, terretjes en dus ook bliksemschichten. Het overhemd is nog wel gewoon te koop.

Overigens vonden ook veel mensen de ophef over het overhemd overdreven, aangezien het runeteken ook al jaren wordt gebruikt in de logo’s van rockbands Kiss en AC/DC.

Eerder moest de Spaanse modeketen Zara een T-shirt uit de collectie halen omdat het teveel deed denken aan de gestreepte kleding die gevangenen in Duitse concentratiekampen droegen.
Foto