Een kindershirt met een grote gele ster op de borst. Na internationale verontwaardiging over de ster, en vooral vanwege de associatie die deze oproept, heeft de Spaanse modeketen Zara het item offline gehaald.

Het shirt is gemaakt voor kinderen van 3 maanden tot 3 jaar oud en is blauw met wit gestreept. De ster met daarop de tekst 'Sheriff' pronkt op de linkerborst. De combinatie van strepen en ster zorgde voor kritiek op de verkoop ervan.
Op Twitter reageerden mensen met verbijstering. Zo zegt iemand: "Het streepjespatroon is wat ongelukkig." Of: "Ziek. Dit shirt is ˇˇk gewoon te koop bij de IsraŰlische Zara."

Een ander: "The new Zara Sheriff T-shirt is somewhat #Holocaustish in its design, don't you agree?" Anderen noemen het een pijnlijke misser. "Bij Zara hebben ze geen geschiedenisles gehad?"
Een woordvoerster van Zara zegt dat het ontwerp van het shirt volledig is gebaseerd op de klassieke sheriff uit het Wilde Westen. "We hebben nooit de intentie gehad om associaties te leggen met de Tweede Wereldoorlog en bieden daarvoor onze excuses aan."

Het bedrijf verklaart zelf niet de link te hebben gelegd met de ster die de Joden destijds moesten dragen. Het artikel is inmiddels zowel online als in de winkel niet meer verkrijgbaar.
Foto