Nooit meer zonder geld zitten omdat je je portemonnee bent vergeten, nooit meer je huissleutel meenemen: dat is mogelijk door chips in je lichaam te laten implanteren. Een Nederlandse ondernemer liet het doen.

Martijn Wismeijer heeft recent twee chips in zijn rechter- en linkerhand laten injecteren. En daarmee trekt hij ook buiten Nederland de aandacht. De Britse krant The Telegraph schrijft erover.
Met de chips kan Wismeijer draadloos verbinding maken met zijn telefoon, tablets en laptops. En dat is voor hem ook een van de belangrijkste redenen om het te doen. Hij wil praktische toepassingen bevorderen van elektronische innovaties.

Hij heeft al ťťn handige toepassing: zijn wekkeralarm stopt alleen als hij zijn hand met chip op het apparaat legt. Ook wil hij sloten op zijn huis installeren die hij alleen kan openen met zijn elektronische chips. En hij wil het gebruiken om te betalen, met elektronische valuta zoals bitcoins.

De glazen chips zijn 2 millimeter breed en 12 millimeter lang, en bevatten maximaal 888 bytes.
Wismeijer heeft advies voor mensen die ook zo'n stap overwegen: "De meeste artsen willen geen chips injecteren, dus een lichaamsmanipulatie-artiest is het beste, liever nog dan een tatoeŽerder of bodypiercer. Wees er zeker van dat ze volgens strikte hygiŽnische regels werken en dat ze weten wat ze doen."

De pijn van de injectie verdwijnt na een dag, aldus de ondernemer die zich sterk maakt voor biohacking, het laten samengaan van het menselijke lichaam en elektronica.