Directeur Jonathan Paul Burrows van vermogensbeheerder BlackRock mag nooit meer in de City, het financiŽle hart van Londen, werken. Dat heeft de toezichthouder op de Britse financiŽle sector besloten, meldde de BBC maandag.

Hij heeft toegegeven dat hij bij zijn reizen van zijn huis in Stonegate naar het hart van de Britse hoofdstad steeds een deel van de reiskosten heeft ontdoken. Daardoor zou hij 42.550 pond (ruim 53.000 euro) te weinig hebben betaald.

Volgens de toezichthouder op de Britse financiŽle sector had Burrows moeten beseffen dat hij als directeur van een bedrijf als BlackRock een rolmodel voor anderen is en dat zijn gedrag niet beantwoordde aan de maatstaven die aan iemand in zoín hoge functie mogen worden opgelegd. BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Burrows kocht geen kaartje als hij van het station van Stonegate, waar geen poortjes zijn, vertrok. Als hij in het centrum van Londen aankwam, haalde hij zijn Oysterpas te voorschijn om daar door een poortje te gaan. Die pas is de ov-chipkaart in de Britse hoofdstad. Zo betaalde hij niet 21,50 maar 7,20 pond per rit.