De poging van een 36-jarige man om gratis met de trein te reizen, is maandagavond geŽindigd met het betalen van zevenhonderd euro boete. De zwartrijder deed zich tegen een conducteur voor als student aan de politieopleiding, maar de conducteur alarmeerde echte agenten. De zwartrijder bleek nog boetes te hebben openstaan.
De man uit 't Harde was rond 21.00 uur onderweg naar zijn woonplaats toen een conducteur hem naar zijn plaatsbewijs vroeg. De zwartrijder bleek dat niet te kunnen tonen en weigerde zich te legitimeren, meldt de politie dinsdag. Hij probeerde de conducteur af te schudden door te beweren dat hij op de politieopleiding zat. De conducteur had hier geen boodschap aan en waarschuwde de politie.
Op NS-station 't Harde wachtten agenten de zwartrijder op. Op het bureau bleek de man nog zevenhonderd euro aan boetes te hebben openstaan. Nadat familieleden de schuld op het bureau hadden voldaan, mocht de 36-jarige man weer gaan.
De politie laat weten dat de man niet is ingeschreven aan de politieopleiding. "Was dit wel het geval geweest, dan had de man nog altijd een geldig vervoersbewijs moeten hebben", benadrukt een woordvoerder. Ook voor het vervoersbewijs is alsnog betaald.