Een 17-jarige knul uit Florida heeft een heel ziekenhuis behoorlijk voor de gek weten te houden. Hij deed zich namelijk een maand lang voor als arts.

Hij werd betrapt nadat een patiënt een medewerker vertelde dat hij een man in een onderzoekskamer zag ‘who appeared to be a child’. Hij droeg een laboratoriumjas en een stethoscoop.

De bewakers en medewerkers van het het ziekenhuis vertelden de politie dat ze de jongen inderdaad al een tijdje zagen rondlopen in het ziekenhuis. “Soms droeg hij een mondkapje”, aldus een medewerker. Hij is op verschillende locaties in het ziekenhuis gezien. Zo ook in een kamer waar een arts een patiënt aan het onderzoeken was.

Een bewaker vertelt dat de jongen zeker een maand in het ziekenhuis als arts rondliep. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de 17-jarige dit een maand heeft vol kunnen houden. Een arts vertelt: “Ik vond een briefje op mijn bureau liggen, blijkbaar van deze jongen, met de vraag of ik hem wilde dekken.” De arts ontkent de jongen ooit gezien te hebben.

Ook aan de politie stelde de jongen zich voor als arts. Toen zijn moeder ondervraagd werd, vertelde ze dat de jongen onder behandeling van een dokter zou moeten zijn. Ook vertelde ze dat hij zijn medicijnen waarschijnlijk al enige tijd niet meer had genomen.

Het ziekenhuis heeft besloten om geen aangifte tegen de jongen te doen.