Hij had een eigen praktijk, liep rond in een witte jas met stethoscoop en had zelfs 'diploma's' aan de muur hangen. De achttienjarige Malachi Love-Robinson uit Florida is opgepakt omdat hij zich maandenlang voordeed als specialist in alternatieve geneeswijzen.

Hij liep deze week tegen de lamp toen een undercoveragent in zijn praktijk langs kwam. Dr. Love-Robinson onderzocht de vrouwelijke agent en voorzag haar van medisch advies. ''Ook al heb je een seizoen van Grey's Anatomy gekeken, dat betekent nog niet dat je voor dokter kan spelen", twitterde de sheriff van Palm Beach na de arrestatie.

Feestelijke opening praktijk
De gezondheidsinspectie had de jongen in oktober al op de korrel en waarschuwde Love-Robinson dat hij moest stoppen. Maar hij ging ondanks de waarschuwing steeds verder om de schijn op te houden.

Hij bouwde een website voor zijn praktijk, de "New Birth New Life Holistic and Alternative Medical Center & Urgent Care". De opening van de praktijk werd in januari zelfs nog gevierd met een feestje. "Kom en vier dit memorabele moment met ons, het eerste holistische medisch centrum van Palm Beach."

Op zijn Facebook plaatste hij foto's van zijn zogenaamde diploma's en vergunningen, hij zegt een specialist te zijn in naturopathie. "Iemand heeft me ooit verteld dat ik voorbestemd was om groots te zijn. En ik bedankt God daarvoor."

Het blijkt nu dat Love-Robinson al een keer eerder is betrapt. Vorig jaar zou hij een doktersjas hebben gestolen en liep hij rond in de gangen van een ziekenhuis. Hij werd toen niet opgepakt, omdat hij niet bij patiŽnten op de kamer was geweest.
Foto