Een Amerikaanse vrouw beweert dat ze een opmerkelijk wereldrecord heeft gevestigd. Ze ving in de afgelopen twintig jaar 46 keer het bruidsboeket op een bruiloft. Jamie Jackson hoopt dat ze daarmee in het Guinness Book of World Records zal komen.

Het huidige record staat op 11 boeketten dus Jackson zou dat verpulveren. Daarvoor heeft ze heel wat stunts moeten uithalen. “Ik heb zelfs per ongeluk kleine kinderen geraakt.”

Om elke keer de gelukkige te zijn die het boeketje van de bruid vangt, heeft Jackson een eigen tactiek onwikkeld. Ze gaat altijd zo dicht mogelijk bij de bruid staan omdat vrouwen meestal niet goed gooien waardoor het boeket vaak via het plafond meteen weer naar beneden valt.

Zo is ze sinds 1996 naar 100 bruiloften getrokken en wist ze 46 boeketten te bemachtigen. “Het is een sport geworden,” vertelde ze aan persbureau AP. Om een officieel wereldrecord te vestigen moet ze wel bewijs zien te vinden in de vorm van foto’s.

Jackson blijkt de getrouwde koppels geluk te brengen want 44 van de 46 echtparen zijn nog steeds bij elkaar, maar zelf heeft ze minder geluk. Volgens het bijgeloof zal degene die het bruidsboeket vangt snel trouwen, maar Jackson heeft nog steeds de ware niet gevonden.