In Soesterberg leidt een 'spooksupermarkt' tot opgetrokken wenkbrauwen. Supermarktketen Plus bestiert er twee winkels, waarvan er volgens inwoners van het dorp één nep is. Zij zeggen dat Plus de concurrentie probeert te weren.

Enkele maanden geleden besloot Plus, de enige supermarkt in Soesterberg, te verhuizen naar een groter pand. Niet veel later werd op de plek waar de winkel eerst zat 'Supermarkt Soesterberg' geopend. Hoewel in de zaak producten staan uitgestald en er enkele medewerkers rondlopen, zien de inwoners van het dorp er nooit iemand boodschappen doen.

Door in het pand een 'spooksupermarkt' in te richten, zou Plus proberen de concurrentie uit Soesterberg weg te houden. Volgens het bestemmingsplan is er namelijk maar voor twee supermarkten ruimte in het dorp. "Dat is gewoon niet waar", zegt een woordvoerder van de supermarktketen. "Wij hebben geen andere keuze, omdat wij door de verhuurder aan het contract gehouden worden."

Volgens Plus is de situatie niet wenselijk, maar voldoet het concern op deze manier wel aan de afspraken met de verhuurder. De eigenaar van het pand, Wim Putman is het daar niet mee eens. "De afspraak is dat er op die plek een Plus-supermarkt moet worden uitgebaat. Dat gebeurt nu niet, ze houden het gebouw gewoon bezet."

Putman wil dat de zaak zo snel mogelijk wordt opgelost. "Ik heb ze een aantrekkelijk voorstel gedaan om de laatste vier jaar van het contract af te kopen, maar dat wilden ze niet. Ik heb zelfs al een aanbieding van een andere keten binnen. De rechter zal nu moeten beslissen, maar wat mij betreft leveren ze morgen gewoon de sleutels in. Dan ben ik blij."