Eftelingzwaan Koosje staat al weken in een glimmende prullenbak te staren naar zijn eigen reflectie. In het spiegelbeeld denkt hij zijn overleden partner Keesje te zien.

Zwanen zijn monogame dieren en dierenliefhebbers uit heel Nederland maken zich zorgen. Het treurige verhaal verspreidde zich als een vuurtje en inmiddels hebben verschillende mensen aangeboden om Koosje te helpen.

Zo is Chögyal Trizin van Stichting Akka’s Ganzenparadijs bereid om ganzen te schenken als kameraadje in de siervijver van de Efteling, meldt Omroep Brabant. Ook Cees Matthijssen uit Friesland steekt een helpende hand toe. Hij heeft ook een zwarte zwaan die zijn partner is verloren en wilde hem koppelen aan Koosje in het attractiepark. De Efteling is blij met alle reacties en bedankt iedereen voor het medeleven.

"We kijken in overleg met deskundigen wat de beste opties zijn voor Koosje als hier aanleiding toe is", zegt een woordvoerder tegen de regionale omroep. De zwaan krijgt nu alle aandacht: "We houden hem goed in de gaten. Waar nodig springen we met extra liefde of voer bij."
Filmpje