Een nachtje slapen in het Kurhaus is niet voor iedereen weggelegd. Het Kringloophotel in Rijswijk maakt het mogelijk met het complete meubilair van het beroemde hotel. Je hebt echter geen uitzicht op de Scheveningse boulevard maar uitzicht op de Plaspoelpolder.

Voor 40 euro per nacht heb je een luxe hotelkamer met queensize bed en een minibar. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Mede-eigenaar Roderick van den Berg kan zijn gasten geen uitzicht op zee en de Scheveningse boulevard geven maar ze slapen straks wel op bedden uit het Kurhaus. ”We mogen alles hebben tot de badjassen en slippers aan toe.”

Toen de Haagse ondernemer (44) las dat het hotel eten aan de Voedselbank had gedoneerd, kwam het idee op te vragen of ze ook ‘iets voor ons’ hadden. Het hotel stemde toe en deed afstand van allerhande spullen, omdat een deel van de kamers toch een volledige renovatie ondergaat.

Er is nog flink werk aan de winkel want van den Berg moet samen met 20 medewerkers de 56 kamers van het Kurhaus ontdoen van hun inboedel. Bedden, kasten, nachtkasjes , bureaus, stoelen, televisies en lampen: alles wordt ingelagen en afgevoerd naar Rijswijk. ”Als je wilt kun je straks een complete hotelkamer bij ons kopen voor 500 euro”, zegt van den Berg.

De hotelplannen kunnen op zijn vroegst over een jaar gerealiseerd worden. ”Het pand heeft nog geen badkamerfaciliteiten, laat staan een kamerindeling”, zegt van den Berg. Daarnaast zijn de eigenaren nog in gesprek met de gemeente vanwege de vergunning. De kringloopwinkel moet een echt hotel worden, misschien zelfs met roomservice.

De ondernemer opende 1,5 jaar geleden met twee andere eigenaren Kringloopwinkel Rijswijk. Er wordt binnenkort ook een restaurant toegevoegd in de winkel van 5000 vierkante meter.