De vrouwen van Engeland en Noorwegen onder 19 moeten voor exact achttien tellen naar de Noord-Ierse hoofdstad Belfast reizen. De UEFA heeft donderdag bepaald dat de laatste seconden van hun onderlinge EK-kwalificatiewedstrijd opnieuw moeten worden afgewerkt vanwege een scheidsrechterlijke dwaling.

Engeland kreeg afgelopen zaterdag, in de zesde minuut van de extra tijd bij een 2-1 voorsprong voor Noorwegen, een penalty toegewezen. Deze werd benut maar ook meteen afgekeurd door de Duitse arbiter Marija Kurtes omdat één van de Engelse speelsters te vroeg kwam inlopen. De scheidsrechter gaf de Noren vervolgens een indirecte vrije trap. De spelregels schrijven echter voor dat in dergelijke situaties de strafschop moet worden overgenomen.

De UEFA heeft naar eigen zeggen geen andere keus dan de laatste achttien seconden van de wedstrijd, voordat de penalty werd gegeven, over te laten spelen. Dat gaat vanavond gebeuren, met een andere leidsvrouw. De Europese voetbalunie heeft Kurtes naar huis gestuurd.