Om op kosten van Lufthansa naar Zuid-Frankrijk te kunnen vliegen, heeft een vrouw zich voorgedaan als een nicht van een lerares die bij de ramp met Germanwings was omgekomen. De vrouw bezocht tweemaal de rampplek bij Seyne-les-Alpes en het gedenkteken Le Vernet, waar ze aanspraak maakte op psychologische hulp.

Bij de tweede vlucht naar Frankrijk kreeg Lufthansa argwaan. De vrouw blijkt niet een familielid of een kennis van de lerares aan het Gymnasium in Haltern. Zestien leerlingen en twee leraressen van de school behoorden tot de slachtoffers van de vliegramp.

De vader van de lerares, een politieman, lichtte de Halterner Zeitung in, die de zaak wereldkundig heeft gemaakt. Lufthansa wil er alleen over kwijt dat dit een betreurenswaardig incident is. Tegen de vrouw zijn nog geen stappen ondernomen. De vader wil wel dat ze wordt aangeklaagd en hij rekent erop dat zijn collega's bij de politie daar werk van maken.

Lufthansa laat weten dat niet alle formaliteiten bij de vluchten met nabestaanden in acht werden genomen, om hen niet te veel te belasten.