De Zoetermeerse Marjan van Koert raakte maandag gewond toen ze onder een omvallende lantaarnpaal terechtkwam. De oorzaak van het omvallen van de lantaarnpaal is wel heel bizar: hondenpies.

De Zoetermeerse fietste samen met haar dochters van 11 en 13 jaar terug van de Koningsdagmarkt, toen ze werd geraakt door de lantaarnpaal. Ze liep een forse hoofdwond en een hersenschudding op, meldt Omroep West.

Dochter Esmeralda vertelt aan de regionale zender: "Ik zag hoe mama werd geraakt en door de paal tegen het muurtje van de tunnel werd gedrukt. Ze bloedde heel erg." Van Koert kan zich er zelf weinig van herinneren, schrijft haar man in een bedankbrief aan de politie. Gelukkig waren er mensen in de buurt die zich over de vrouw en haar kinderen ontfermden en 112 belden. De vrouw werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De gemeente Zoetermeer is een onderzoek begonnen naar waarom de lantaarnpaal is omgevallen. De eerste bevindingen zijn dat de paal, die met metalen schroeven op een betonnen ondergrond was bevestigd, op het laspunt roestte. Dat gebeurde omdat er langere tijd door honden tegenaan is geplast.

De gemeente zegt dat de andere lantaarnpalen die op dezelfde manier zijn bevestigd, nu worden gecontroleerd. Hoeveel palen dat zijn, kan de gemeente nog niet zeggen.

Marjan kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Zij zit thuis met haar hoofd, hand en schouder in het verband. "Het is zo'n ongelooflijk toeval dat dit je overkomt", zegt ze tegen Omroep West.
Foto