FINDER (Finding Individuals for Disaster and Emergency Response) meet of hij ergens een hartslag in de buurt voelt, schrijft Mashable . Dat kan hij tot 9 meter onder het puin, 6 meter onder het beton en tot 30 meter in de open lucht. FINDER kan zelfs het verschil meten tussen de hartslag van een dier en de hartslag van een mens.

NASA was, samen met het overheidsdepartement Homeland Security Science, met twee FINDER's in het Nepalese rampgebied om te testen. "De ware test van welke technologie dan ook is hoe goed het werkt in de werkelijkheid", zegt een persverklaring. Het wordt nu een commercieel product voor reddingswerkers. Je mag dus wel zeggen dat de testcase geslaagd is.

Nepal lijkt een soort proeftuin geworden van nieuw technisch vernuft. Het bedrijf Skycatch was in Nepal met drones om de hulp in kaart te brengen. Zij maakten foto's in hele hoge kwaliteit. Ook het bedrijf DigitalGlobe hielp na de aardbeving. Het gebruikte satellietbeelden om met hun gebruikers te delen. De gebruikers hielpen met de schade in kaart te brengen door verschillende rampgebieden op de beelden taggen.