Alicia Lander (26) moet haar verse lidmaatschap van de mile-high club bekopen met een veroordeling. Tijdens een Air Canada-vlucht van Toronto naar Halifax legde ze het aan met een medepassagier. De twee werden betrapt en opgepakt bij de landing. Toen ontstak Lander ook nog eens in een furie en maakte ze brokken. Haar verdediging? Te veel gedronken.

Alicia Lander was, in januari, al aan het boemelen geslagen op de luchthaven, samen met haar latere sekspartner, Jason George Chase. Die zat niet naast haar op het vliegtuig, maar Lander kon wisselen zodat ook die laatste hindernis genomen werd en de weg openlag voor een plezierige vlucht.

Volgens steward John Dunn hadden de twee een jasje op hun schoot gelegd, maar was het duidelijk dat Landers onderbroek op haar enkels hing. Op het proces beschreef Dunn de acties die plaatsvonden als “wederzijdse masturbatie”.

De politie wachtte de twee bij de landing op. Alicia Lander was toen erg agressief. Ook in de verhoorkamer raasde ze maar door en stampte ze zelfs gaten in de muur.

Lander pleitte onschuldig. Ze beweert dat ze na 14 whiskeys op de luchthaven en in het vliegtuig zo dronken was dat ze zich niet meer kan herinneren wat er zich in volle vlucht afspeelde. “Ik ben beschaamd voor wat gebeurd is. Ik zou zoiets nooit op die manier doen. Zo ben ik niet. Ik ben geen agressieveling.” De vrouw was naar eigen zeggen depressief en dronk op de luchthaven tien shots op 20 minuten.

De rechter volgde haar verhaal van het plotse ‘geheugenverlies’ niet en oordeelde dat ze schuldig was aan wangedrag, het beschadigen van andermans goed en het aanvallen van een politieagent in functie. “Haar daden waren bewust”, zei de rechter. “Er is geen aanwijzing dat ze enigszins ontoerekeningsvatbaar was. Ze was dronken. Ze koos ervoor zich te misdragen.”

In januari had haar speelkameraad, Jason George Chase, al schuldig gepleit voor openbare zedenschennis.