De Turkse Multu Kaya, die meedeed aan de Turkse versie van Hollands Got Talent, ligt sinds maandag in kritieke toestand in het ziekenhuis, nadat ze in haar hoofd werd geschoten. Dit schrijft het AD.

De vader van het slachtoffer meldt dat Kaya onder vuur werd genomen vanuit de tuin van het huis waar ze aan het repeteren was. Hierbij werd ze in het hoofd geraakt.

Volgens Turkse media kreeg de 19-jarige al eerder doodsbedreigingen vanwege haar deelname aan de show, onder meer vanuit haar eigen familie. De politie verhoort momenteel een verdachte, maar wil verder niets over de zaak kwijt.

Haar coach, Sibel Can, n van de beste popzangeressen van Turkije, schrijft op Instagram: Mijn prachtige meisje Multu, hoe konden ze je dit aandoen. Ik ben ongelooflijk verdrietig. Ze hoopt, net als de vader van de jonge vrouw, dat ze spoedig herstelt.

In het conservatieve zuidoosten van Turkije wordt van vrouwen verwacht dat ze voldoen aan een traditioneel beeld. Het meedoen aan een talentenjacht is dan not done.

Het geweld tegen vrouwen zorgt al een tijd voor onrust in Turkije. Jaarlijks worden honderden vrouwen vermoord door hun eigen echtgenoot.
Filmpje