Een stel uit het Verenigd Koninkrijk was geschokt toen hun familiefoto plotseling werd gebruikt voor een anti-homohuwelijk campagne in Ierland.

Op 22 mei wordt in Ierland een referendum gehouden over het legaliseren van het homohuwelijk, maar deze campagne geeft een tegengeluid.

Op de foto is te zien hoe het stel – dat anoniem wil blijven – een lachende baby op de wang kust, met daarbij de tekst: Kinderen hebben een moeder én een vader nodig. Stem ‘nee’.

Het koppel heeft meegedaan met een gratis fotoshoot en in ruil daarvoor mocht de fotograaf de foto’s online zetten. We wisten dat deze foto’s beschikbaar zouden zijn voor verkoop, laat het stel weten via Amnesty International. En daar hebben we ook toestemming voor gegeven. We dachten alleen dat het gebruikt zou worden voor kleine websites.

Het stel laat weten voor het homohuwelijk te zijn: We staan volledig achter het homohuwelijk en we geloven ook dat een stel van hetzelfde geslacht kinderen moet kunnen adopteren, omdat zij evenveel liefde geven als een man en een vrouw dat kunnen.

Mothers and Fathers Matter, de partij achter de poster, laat weten zich niks aan te trekken van de reactie van het stel: Straks komen ze er bij Coca Cola nog achter dat de familie in de reclame eigenlijk van Pepsi houdt.
De foto